Ekonomi

Ethereum ve Polygon, NFT satışlarındaki düşüşe rağmen direnç gösteriyor

Bugün Ethereum (ETH) ve Polygon (MATIC), Ocak-Eylül 2023 döneminde NFT satışlarında yaşanan önemli düşüşe rağmen pazar esnekliği gösteriyor. OpenSea’den alınan verilere göre ETH, yılın başındaki 659 milyon dolardan Eylül ayında NFT satışlarında 74 milyon dolara düşerken, MATIC aynı dönemde 109,12 milyon dolardan 4,5 milyon dolara düştü.

Ancak Ekim 2023’te her iki kripto para birimi de iyileşme belirtileri gösterdi. Ethereum’un Fiyatı %8,7 artışla 1.810 dolara yükselirken, Polygon’un fiyatı %14,3 artışla 0,649 dolara yükseldi. Bu pazar esnekliği BitcoinBu, her iki ağ için de spot ETF onayı ve yeni ortaklıklar beklentisiyle gerçekleşti.

Bugün Ethereum, fiyatının 1.785,51 dolardan 1.912,62 dolara yükselmesiyle işlem hacminde %7’lik bir artış daha gördü. Analistler yıl sonuna kadar 2.335,71 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Eş zamanlı olarak Polygon’un piyasa değeri, bir aylık %25,8’lik büyümenin ardından 6,5 milyar dolara ulaştı. Yıl sonuna kadar 0,87 doları yeniden test etmesi bekleniyor.

Düşük NFT aktivitesinin yıl sonuna kadar devam etmesi beklense de, Ethereum ve Polygon’un ağ aktivitesinin, ETH staking’in popülerliği ve Polygon’da zkEVM’nin benimsenmesi nedeniyle artması bekleniyor. Analistler ETH’nin %17,1 artışla 2.120 dolara, MATIC’in ise %42,2 artışla 0,923 dolara çıkabileceğini tahmin ediyor.

İlgili bir haberde Everlodge, gayrimenkulleri blockchain teknolojisi aracılığıyla NFT’lere dönüştürmek için bir web3 pazar yeri başlatıyor. Bu NFT’ler, ERC-20 tokenlarını destekleyen platformlarda alınıp satılabilecek ve pasif gelir fırsatları sunacak. Everlodge’un ön satışın 6. aşamasında 0,023 $ olarak fiyatlandırılan yerel tokeni ELDG’nin lansman sonrasında büyüme göstermesi bekleniyor.

Ayrıca NuggetRush (NUGX) yenilikçi yaklaşımıyla manşetlere çıkıyor; NFT’lerin gerçek altına dönüştürülmesine olanak tanıyan ve böylece madencilik meraklılarına somut ödüller sunan, kazan-kazan bir madencilik oyunu başlattı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu